З початку 2021 року через Підволочиську районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості 167 роботодавців шукали працівників на 584 вакансії. Серед них четверта частина - із заробітною платою від мінімальної до середньої по області, 2 % вище середньої по області. Про це повідомила заступник директора-начальник відділу організації працевлаштування населення Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Ірина Гнат.

Так, зарплату у 15 тис. грн пропонують лікарю-анестезіологу, 10 тис. грн – техніку-електрику, електрогазозварнику, електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування, водію навантажувача, водію автотранспортних засобів, 8 тис. грн - водію-інструктору, швачці.

За видами економічної діяльності роботодавці найбільше потребували працівників у переробній промисловості, сфері торгівлі та ремонту транспортних засобів.

На 14 серпня 2021 року на Підволочищині є 27 актуальних вакансії із середнім розміром зарплати 7438 грн. Найбільший попит мали: водії, продавці, кухарі, офіціанти, слюсарі з ремонту транспортних засобів, швачки, пекарі та різальники харчової продукції.