Фото без опису

 

14 вересня 2021 року о 14:00 у залі засідань Підволочиської селищної ради  відбудеться презентація бюджетного симулятора Підволочиської громади – інструменту, який представляє складні цифри про наявні бюджетні ресурси у доступному для звичайних мешканців вигляді.

 

За допомогою бюджетного симулятора мешканці Підволочиської громади зможуть дізнатися, звідки ці кошти беруться та на що вони використовуються. Цей інструмент дає можливість відслідковувати реальні потреби громади. Мешканці зможуть подивитись, на що йдуть їхні податки та зможуть внести свої пропозиції.

 

Під час заходу учасники дізнаються як можна користуватися симулятором бюджету та як використовувати цю інформацію у повсякденному житті. 

 

Презентація відбудеться о 14:00 за https://pidvolochyska-gromada.gov.ua/simulyator-bjudzhetu-pidvolochiskoi-tg-13-22-11-08-09-2021/

 

У 2019-2020 рр. бюджетний симулятор вперше запустили у 8 пілотних громадах. В цьому році такий інструмент вже розроблено і в Підволочиській громаді. Бюджетний симулятор створено Центром соціально-економічних досліджень CASE Україна у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком‘юнітіз (Global Communities).