14 вересня 2021 року у залі засідань Підволочиської селищної ради відбулася презентація бюджетного симулятора Підволочиської громади для мешканців громади.

Презентацію провів експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Василь Поворозник.

Зацікавлення виявили старшокласники Підволочиської ЗОШ I-III ст. та Підволочиської гімназії імені Івана Франка.

Експерт обговорив із присутніми молодими людьми та представниками селищної ради теми податків, наповнення бюджету та його витрачання. Зокрема, Василь Поворозник розповів, що бюджетний симулятор - це не лише   інструмент, який представляє складні цифри про наявні бюджетні ресурси, але і дає можливість дізнатися у доступному для звичайних мешканців вигляді звідки беруться кошти у місцевому бюджеті та на що вони використовуються.

Учасники заходу дізналися як можна користуватися симулятором бюджету та як використовувати цю інформацію у повсякденному житті. 

У 2019-2020 рр. бюджетний симулятор вперше запустили у 8 пілотних громадах. В цьому році такий інструмент вже розроблено і в Підволочиській громаді. Бюджетний симулятор створено Центром соціально-економічних досліджень CASE Україна у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком‘юнітіз (Global Communities) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).