Фото без опису

     У суботу 18 вересня 2021 року у Підволочиську була досить непересічна подія – посвячення пам’ятної дошки ксьондзу Броніславу Мірецькому на будинку в якому він мешкав за життя по вулиці Грушевського.

   Вшанування кс. Броніслава Мірецького розпочалося у костьолі Святої Софії у Підволочиську. Службу провадив, біскуп Леон Малий, єпископ Львівської архідієцезарії Римо-Католицької  Церкви в Україні, титулярний єпископ Табунії.

  На службі були присутні ксьондзи зі Скалата та Старого Скалата, гості – генеральний консул Республіки Польщі в Україні – Славомір Місяк, голова Громадської ради в Тернопільській області – Іван Іскерський, організаторка події – голова «Товариства польської культури» - Марія Крих, селищний голова Віталій Дацко, секретар селищної ради – Мар’яна Кузьмін, місцевий краєзнавець та історик – Юрій Мокрій, прихожани костьолу Святої Софії та жителі Підволочиська. 

  Після Меси всі бажаючі відправилися на цвинтар, де помолилися та засвітили свічки на могилах двох поляків – капрала Францішка Вибральца та кс. Антонія Домбровського, який помер під час епідемії холери.

  Згодом, переїхали до будинку в якому мешкав кс. Броніслав Мірецький, по вулиці Грушевського де вмонтована пам’ятна дошка.

  Ксьондз Петро поділився своїми спогадами про кс. Мірецького, біскуп Леон Малий освятив пам’ятну дошку, а по завершенні освячення краєзнавець Юрій Мокрій розказав про кс. Мірецького та його проживання в селищі Підволочиськ.

 Трохи деталей та історії про кс. Броніслава Мірецького тут -  http://www.tkpmirecki.com/uk/ksiadz-bronislaw-mirecki.html

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису