Фото без опису

 

Це питання турбує чи не кожного мешканця  Підволочиської громади. Тим більше,  що така проблема виникла вперше за час існування держави України.  Щоб зняти всі питання щодо цієї ситуації хочемо дати коротке роз’яснення, так як, окремі місцеві «політики» відверто вводять в оману мешканців громади, перекладаючи всю вину на Підволочиську селищну раду.

Що ж відбувається насправді?

Така ситуація склалася практично у всіх громадах України за винятком тих, які опалюють свої заклади за рахунок централізованого теплопостачання або альтернативних видів палива.  

Ринкова ціна газу для юридичних осіб на сьогодні становити від 35 до 50 грн. за метр кубічний газу, в той час ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» готовий продати газ для бюджетних організацій (в тому числі для закладів освіти) – за фіксовану ціну 16.554 грн/куб. м

 Проте, станом на сьогоднішній день, вирішення даної проблеми, не залежить від місцевих органів самоврядування та  відділу освіти, оскільки Державна казначейська служба України та  ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» не змогли досягти остаточної згоди щодо закупівлі газу комунальними установами (школи, лікарні та інші соціальні заклади). Таким чином, Підволочиська громада як і інші громади України стала заручником даної ситуації.

Відділ освіти Підволочиської селищної ради на своєму рівні вживає всіх можливих заходів для вирішення даної проблеми.