10 листопада – Міжнародний день бухгалтерії. Без фахівця цієї професії, древньої і до сьогодні необхідної, не може діяти жодне підприємство чи приватний підприємець. Попит на бухгалтерів на ринку праці Підволочищини існує постійно.

Упродовж січня-жовтня 2021 року роботодавці регіону мали 12 вакансій для фахівців цієї професії, з них 8 були укомплектовані за сприяння служби зайнятості. Повідомила заступник директора-начальник відділу організації працевлаштування населення Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Ірина Гнат.

На 1 листопада 2021 року для бухгалтерів актуальною була 2 вакансія із зарплатою 8 тис. грн. Ці пропозиції роботи роботодавці подали у Підволочиську районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості.

Якщо Ви бухгалтер за освітою, зареєстровані у службі зайнятості як безробітний і бажаєте підвищити свою кваліфікацію, за спрямуванням служби можна навчатися за напрямами «Комп’ютеризований бухгалтерський облік» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти (ЦПТО) ДСЗ (термін навчання 1 міс.), «Сучасні технології бухгалтерського обліку та фінансової звітності» в Одеському ЦПТО ДСЗ (0,5 міс.), «Організація та методика бухгалтерського обліку бюджетних установ» у Луганському ЦПТО ДСЗ (0,3 міс.), «Комп’ютеризація бухгалтерського обліку» в Дніпропетровському ЦПТО ДСЗ (термін навчання 1,2 міс.). Навчання проводиться за груповою формою, у т.ч. дистанційно, після завершення слухачі отримують свідоцтво про підвищення кваліфікації.

Також професію обліковця з реєстрації бухгалтерських даних можна здобути в Гусятинському фаховому коледжі ТНТУ ім. І. Пулюя та Заліщицькому ВПУ; професію офісного службовця (бухгалтерія) - в Тернопільському ВПУ № 4 ім. М. Паращука. Після завершення навчання слухачі отримують свідоцтво про присвоєння робітничої професії.

За більш детальною інформацією зверніться до Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості вул. Зелена, 4 “в”, смт. Підволочиськ, Тернопільська обл., 47800, тел./факс: (03543) 2-11-43, Е-mall: pidvo_tr@dcz.gov.ua

Принагідно вітаємо з професійним святом усіх фахівців, які мають справу із бухгалтерією. Нехай у Ваших справах всюди буди буде чіткий порядок і розрахунок, у родинах – злагода і добробут, над головою – мирне небо!