Фото без опису

  Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Основною метою акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;

- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства

  25.11.2021 року під головуванням першого заступника Підволочиського селищного голови Степана Мельничука проведено круглий стіл за участю начальника відділу у справах сім’ї, молоді, спорту та соціального захисту населення Підволочиської селищної ради Ірини Рудої, начальника служби у справах дітей Підволочиської селищної ради Уляни Карпець , соціального менеджера КЗ «Центр надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради» Галини Федик, в.о. директора «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Підволочиської селищної ради Інги Гапанович, в.о. начальника  відділу «Підволочиське бюро правової допомоги» Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Стефури, начальника сектору превенції відділення поліції №5 (смт. Підволочиськ) , підполковника поліції Степана Кравця, заступника начальника сектору превенції відділення поліції №5 (смт. Підволочиськ) Артема Тимошенка . Наше завдання - забезпечити надання допомоги кожній людині, яка постраждала від домашнього насильства!

Куди звертатися по допомогу?

Правоохоронні органи (поліція). Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. Правоохоронці можуть, зокрема, винести кривднику терміновий заборонний припис, надати пораду щодо подальших дій та наявних надавачів послуг, а також скерувати вас (разом із дітьми) до убезпеченого притулку для постраждалих осіб.

Медичні установи. Якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства, зверніться до лікаря для отримання медичної допомоги та документування у медичній картці ознак того, що з вами трапилося. Надалі це допоможе Вам притягнути кривдника до відповідальності, якщо Ви звернетеся до правоохоронних органів. Уповноважена особа (координаторам) з питань запобігання та протидії насильству. Тут приймуть вашу заяву про вчинення у Вашій сім’ї насильства та залучать відповідні органи та  скерують вас для отримання необхідної допомоги.

Центри надання соціальних послуг в громадах. У центрі ви зможете отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги та консультації. Якщо через загрозу насильства вам немає де жити, вам можуть допомогти вирішити питання з тимчасовим місцем перебування (наприклад, скерують до притулку для постраждалих від домашнього насильства).

 Служба у справах дітей. Якщо у Вашій сім’ї є діти, вони так само або страждають від насильства, або є його свідками. Відповідна служба втрутиться у ситуацію та захистить права дітей.

Громадські та релігійні організації. У кожному регіоні є громадські та релігійні організації, що надають юридичні та психологічні консультації особам, які зазнають домашнього насильства.

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства , торгівлі людьми та гендерної дискримінації (безкоштовно, анонімно, цілодобово)за номером 0800500335 (зі стаціонарного) або 116123 (з мобільного)

Фото без опису

Фото без опису