Фото без опису

Щорічно на дорогах і тротуарах України спостерігається типова картина: після заморозків настає потепління і все місто перетворюється на ковзанку.

 

Рекомендації пішоходам під час ожеледиці 

Купуйте зимове взуття з товстою підошвою і рифленим малюнком. Забудьте про підбори і плоску підошву.

Купіть льодоступи для взуття – така річ дуже пригодиться. Якщо їх немає - можна тимчасово наклеїти на взуття медичний пластир або наждачний папір.

Від падінь вбереже дідівський спосіб – зніміть шкарпетки і натягніть їх зверху на взуття. Це виглядає смішно, зате ви надійно утримаєтеся на льоду.

Обходьте стороною люки і сходи – це найнебезпечніші місця. За необхідності перейдіть з тротуару на траву або газон.

Ні в якому разі не перебігайте дорогу перед автомобілем.

Якщо відчуваєте, що падаєте

Дуже важко встигнути зреагувати на падіння і підготуватися до нього. Якщо це можливо, намагайтесь згрупуватися в момент падіння і трохи присісти. Найбільш небезпечними є падіння на лікті і потилицю. Постарайтеся не виставляти руки вперед, щоб не впасти на них і захистіть голову.

Як керувати автомобілем при ожеледиці

Навіть найдосвідченіший водій може втратити керування на слизькій дорозі. Обов'язково поміняйте літні шини на зимові заздалегідь, щоб мінімізувати наслідки.

Під час ожеледиці рекомендується знижувати рух транспорту, ніж зазвичай. Обережно гальмуйте, особливо на повороті. Дотримуйте велику дистанцію між іншими автомобілями, якщо це можливо.

У разі важливих і нагальних потреб, що змушують вас вирушати в дорогу, дотримуйтесь усіх вимог правил дорожнього руху, будьте уважними і обережними, особливо у темний час доби.