Воєнний стан: соціальна допомога буде виплачуватися:

Державна соціальна допомога буде виплачуватися протягом дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування без потреби додаткового звернення до органів соціального захисту населення. Інформують фахівці з безоплатної правової допомоги.

Виплати соціальної допомоги здійснюються і в разі пропущення строку переогляду допомоги, зокрема особам з інвалідністю та особам, які не мають права на пенсію.

Нагадуємо, що державна соціальна допомога виплачується малозабезпеченим сім’ям, на дітей одиноким матерям, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність, особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Після припинення чи скасування воєнного стану протягом одного місяця слід буде оновити документи, необхідні для продовження отримання допомоги.

Надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану врегульоване постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 214 (https://bit.ly/3vPxsQq)