Фото без опису

З ДНЕМ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ!

Дитина, відповідно до Конвенції ООН про права дитини, – це особа, що не досягла 18 років. Таке ж положення міститься у ст. 6 Сімейного кодексу України (СКУ). Держава взяла на себе зобов’язання захищати дітей, тому вони мають такі ж права, як і дорослі. На міжнародному й національному рівні існує багато спеціальних актів про права дитини. Основним актом про права дитини на міжнародному рівні є Конвенція ООН про права дитини. Цей документ складається з 54 статей. Усі права, що входять у Конвенцію, поширюються на всіх дітей.

Держава забезпечує всі права кожній дитині без будь-якої дискримінації незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я і народження дитини, її батьків чи законних опікунів або будь-яких інших обставин. Всі дії по відношенню до дитини повинні у повному обсязі враховувати її інтереси. За захистом своїх порушених прав діти можуть звернутися  до будь-якого бюро правової допомоги в Україні.

Звернутись до Підволочиського бюро правової допомоги можна за адресою: смт.Підволочиськ, вул..Д.Галицького, 35 (2 поверх), тел.-факс.. (03543) 2-10-19.

А також за єдиним номером системи безоплатної

правової допомоги в Україні

0 800 213 103