Учасники засідання комісії  з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів,  які пов’язані  з  тоталітарними  режимами, з назвами російського походження,  у зв'язку з військовою агресією російської федерації, що відбулося  26 травня 2022 року,  визначилися з переліком назв вулиць, які, на консолідовану думку учасників засідання (протокол №1) першочергово підлягають перейменуванню.
 Це вулиці:


у смт Підволочиськ:
1) вулиця Осипова ;

2) вулиця 8 Березня;


у сільських населених пунктах в с. Галущинці:
вул. Гагаріна.


Перейменування вулиць буде відбуватися відповідно до чинного законодавства,  а саме:  Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р.    № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».


Просимо жителів громади взяти участь в обговоренні та вносити пропозиції щодо нових назв вказаних вулиць, враховуючи історію походження назви, її приуроченість,  якщо йдеться про особистість – то враховувати її прижиттєві принципи, ставлення до України та особистий внесок в її розвиток. Також можна брати до уваги відновлення історичної пам’яті про наших видатних земляків, людей, що народилися в зазначених населених пунктах або пов’язали з ними частину свого життя, видатними постатями локальної та Всеукраїнської історії.

Пропозиції приймаються Підволочиською селищною радою з 01.06.2022   по 01.08.2022  (включно) за адресою: 47800, смт  Підволочиськ,  вул. Шептицького, 4.
Тел./факс: (03543)2-12-64, факс 2-25-35 E-mail: [email protected],
Web: https://pidvolochyska-gromada.gov.