Фото без опису

У 2004 році світове суспільство, визнаючи неоцінений дар людей, які добровільно і безкоштовно  дають свою кров для збереження здоров’я, або й самого життя, інших людей, заснувало і відзначило  Всесвітній День донора. Успіх цього свята сприяв в 2005 році ухваленню резолюції Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, у відповідності до якої Всесвітній День донора  затверджений в якості щорічного заходу та  повинен знаходити широку міжнародну підтримку.

Ініціаторами його проведення виступили міжнародні організації: Всесвітня організація охорони здоров’я, Міжнародна федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові і Міжнародне товариство переливання крові.

Здати кров - врятувати життя! Розповідаємо, де та як це зробити

Під час війни донорство — дуже важливий спосіб підтримати систему охорони здоров'я і забезпечити пацієнтів кров'ю. Вона потрібна як військовим, так і цивільним. Кров та її компоненти потрібні для лікування хронічних хвороб та  подолання критичних наслідків воєнних дій.

Ви можете стати донором крові, якщо ви:

– віком від 18 років,

– важите 50–55 кг,

– не маєте хронічних хвороб,

– не приймаєте ліки на постійній основі,

– маєте цифровий паспорт у Дії або звичайний.

Як дізнатися, де та коли приймають кров у моєму місті?

Волонтерська організація ДонорUA щодня публікує графік роботи відділень по всій Україні в соцмережах. Підпишіться на Facebook (https://www.facebook.com/DonorUA.Ukraine) або Telegram (https://t.me/donorua).

Здавайте кров, робіть донати в «Повернись живим», долучайтеся до ІТ-армії або просто працюйте на своїй роботі. Головне — допомагати Україні так, як можете.

Спільна праця наближає перемогу!