Фото без опису

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, у Підволочиській громаді проживали і досі проживають вимушено (внутрішньо) переміщені особи, скорочено ВПО. Хочемо для Вас надати трохи інформації.

Отже, за перших три місяці війни транзитом (зупинка від 1 до 3 днів) через Підволочиську громаду проїхало майже 10 000 тис осіб. Починаючи з червня 2022 року кількість ВПО, які проживали на сталій основі становила майже 3000 осіб. Дуже довго ця цифра трималася, восени 2022 року показник зменшився до 1000 осіб. У більшості випадків люди зі статусом ВПО повернулися до себе додому, 20% - виїхали закордон.

  • За останніми даними, станом на 1 березня 2023 року у Підволочиській громаді проживає 491 особа з статусом ВПО, з них 104 сім'ї, чоловіків - 115, жінок - 244, дітей - 131 особи. Наймолодший особі зі статусом ВПО немає ще і 1 місяця, найстаршій - 88 років. За цей час 6 осіб з числа ВПО - народили дітей в Підволочиській громаді, і 6 осіб - померли.
  • Щодо місця проживання, то 163 особи проживають в селах Підволочиської громади, 328 - у смт. Підволочиськ.
  • У громаді є два заклади де проживають ВПО, так звані місця компактного проживання (МКП): гуртожиток Підволочиського професійного ліцею та відділення постійного перебування для одиноких та пристарілих людей похилого віку в с. Галущинці КЗ "Центр надання соціальних послуг" Підволочиської селищної ради. #ВПО