Фото без опису

 

Тернопільський обласний центр

фізичного здоров 'я населення “Спорт для всіх”

 

Гімнастика мимоволі, або спорт довкола нас

 

Гімнастика чи то зарядка, чи просто елементарні фізичні навантаження можуть супроводжувати людину впродовж цілого дня, причому, ми можемо витрачати на це час, що просто ходячи та займаючись домашніми справами і в цей самий час тренуватися.

 

От, скажімо, вставши з ліжка, людина зазвичай прямує до ванної кімнати, кухні іншої кімнату тощо – будь-куди. Не витративши ні єдиної додаткової хвилини, можна так би мовити, дорогою, робити дуже прості і корисні вправи. Йдеться про те, щоб пересуватись по квартирі на носках, на п’ятках, на зовнішній чи внутрішній частині ступні, перекатом з п’ятки на носок, у напівприсіді, з високим підніманням коліна, ставлячи обидві ступні на одну лінію. Словом, яким-небудь незвичним способом.

 

Крім того, під час пересування квартирою можна зробити декілька вправ: ривки руками, зігнутими перед грудьми; ривки прямими руками – одна догори, назад, друга – вниз, назад; кругові рухи руками вперед і назад.

 

На ходу тяжко виконувати будь-які вправи тулубом і ногами, а от чекаючи, поки закипить чайник, це можливо.

 Наприклад: виконати по три пружних нахили тулуба вправо і вліво, руки на поясі; руки доверху, потягнутись – нахилитись вперед, доторкнутись руками до носків ніг; виконати по три пружних повороти тулубом вліво вправо, руки на поясі, в сторони; витягнувши руки вперед – в сторони, виконувати махові рухи почергово кожною ногою до однойменної (або різнойменної руки);

5-7 разів присісти на всій ступні або на носках, випрямивши спину; зовсім проста і дуже корисна вправа: руки на поясі, піднятись на носки і різко опуститись на всю ступню, вдаривши п’ятками об підлогу.

 

Отож, використовуйте будь-які можливості, вільні хвилиночки для спорту, придумуйте, фантазуйте, уявляєте свої життя зі спортивної точки зору, або так, щоб у звичних речах побачити спорт.