24-25 листопада в Полтаві відбулася конференція  "Місцева демократія польсько-українській співпраці" за підтримки Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії. Участь у ній взяли представники всієї України: громадські діячі, керівники місцевих рад, міжнародні партнери, мас-медіа.

   Тернопільщину на конференції представляли Ігор Гірчак - виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, Віталій Дацко - Підволочиський селищний голова, голови міст Шумська Володимир Плетюк та Скалата Петро Савончак.

   В перший день роботи відбулася експертна дискусія - Реформа місцевого самоврядування в Україні у 2016 році: виклики для міжнародного співробітництва.

   Другий день роботи проходив в робочих групах. Селищний голова Віталій Дацко взяв участь в роботі групи "Бюджет участі: мода чи реальний інструмент партиципарного управління?". Доповідачем виступала секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, до речі, наша землячка з Борщівського району. Вона розповіла про впровадження громадського бюджету в Полтаві, також були представленні впровадження бюджетів участі в Черкасах, Самборі, Львівської області та польських містах. Обмін досвідом дозволить впровадити громадські бюджети в багатьох об'єднаних громадах України.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Фото без опису