Цієї неділі 17 липня село Качанівка відсвяткувало традиційне для себе свято «День села». Святкові заходи розпочалися о 14 годині у сільському парку. До слова сільський парк за останній місяць стараннями старости села Пастир Люби Михайлівни та жителів села набув нових рис.

    Урочисті заходи були розпочаті словами вітання старости села. Свято відвідали гості а саме: Дацко Віталій Геннадійович – Підволочиський селищний голова, Витрикуш Володимир Іванович – заступник селищного голови, Осінчук Уляна Степанівна – депутат Підволочиської районної ради, Бабій Інна Василівна – керівник відділу культури Підволочиської селищної ради. В своєму вітальному слові селищний голова В.Дацко відзначив наполегливість жителів села Качанівки в питані створення умов для розвитку свого населеного пункту, і зауважив що селищна рада в свою чергу буде прикладати максимум зусиль для забезпечення подальшого соціального-економічного розвитку села Качанівки і першим кроком у напрямку проявленої ініціативи стосовно благоустрою парку і в найближчий час встановить сучасний дитячий ігровий майданчик. З словами вітання до своїх колишніх односельців звернулася також У.Осінчук яка побажала усім жителям села та гостям свята добробуту, процвітання та мирного неба над нашими головами.

    Після цього слово було надано юним талантам села Качанівки які протягом двох годин радували гостей свята своїми музичними вітаннями.  

   Одним з елементів свята були змагання з волейболу серед юнаків та дівчат. Особливо радісним для жителів села стала перемога двох сільських команд у даних змаганнях.

   Також  гості свята мали можливість скуштувати українських смаколиків.

   Підсумком святкування став виступ гурту «Веселі музики».

   Підсумовуючи  все вище наведене можемо зробити висновок про те що свято вдалося, і навіть дощ не зміг зіпсувати присутнім святковий настрій.