В сотні українських шкіл (по чотири з кожної області) запровадили пілотний проект оновленого навчання для першокласників. У кожному закладі участь беруть два класи. Учні навчаються за стандартами "Нової української школи".
    - Початкова освіта має відповідати віковим особливостям дітей. Школярі в шестирічному віці сприймають світ через гру. Тому кожен день у початковій школі буде тематичним. Наприклад, якщо тема дня - "Весняні першоцвіти", то читання, природознавство, мистецтво, математика мають крутитися навколо неї. Це сприяє розвитку всебічного сприйняття світу в дитини, - каже міністр освіти та науки Лілія Гриневич. Діти більше рухатимуться, працюватимуть у групах, займатимуться творчістю. У першому та другому класі їм не ставитимуть оцінок та не даватимуть домашніх завдань Цього літа всі вчителі пілотного проекту пройшли спеціальне підвищення кваліфікації.
   15 вересня голова Підволочиської об'єднаної територіальної громади Віталій Дацко та начальник відділу освіти Підволочиської селищної ради Світлана Мотика побували в Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ст., зокрема у перших класах, які беруть участь в експерименті Міносвіти. За кошти органу місцевого самоврядування було придбано спеціальні парти та обладнання для класів. Відвідувачі поспілкувалися із дирекцією опорної школи Підволочиської громади та вчителями перших класів. Відзначили вдалий початок проекту та плани на майбутнє.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису