23 травня — День героїв України

23 травня — День героїв України

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, а саме: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та діючою російсько-української війни. День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації. На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України, напередодні цього визначного, для кожного з нас дня, всечесні отці відслужили панахиду біля Меморіалу Небесної Сотні. У спільні молитві взяли участь голова Підволочиської селищної ради Віталій Дацко, голова Підволочиської РДА Борис Онищук, його заступник Назарій Хрущ. В кінці відзначення свята  з власною  музичною композицією виступив житель селища Підволочиськ,  учасник АТО - Андрій Шептицький. У зв’язку з карантинними умовами  не відбулася щорічна хода селищем, а лише кожна організація покладала квіти до пам’ятників Героїв, які є в селищі Підволочиськ.

Господарські роботи під час карантину

Господарські роботи під час карантину

Незважаючи на обмеження господарських робіт під час  карантину через COVID-19, складну ситуацію по виконанню бюджету громади у Підволочиській громаді на протязі останнього місяця, крім дезінфікуючих заходів по боротьбі з вірусом та допомоги медичним працівникам в селищі та селах громади проходять господарські роботи по благоустрою, обкошування трави на території селища та сіл, на кладовищах та придорожніх смугах, проведені роботи по обслуговуванню штучного майданчика на стадіоні, ремонти громадських приміщень та інші роботи.

У Рожиську карантин із користю

У Рожиську карантин із користю

В селі Рожиськ карантинні умови використовують з користю. Оновлений дитячий майданчик чекає на дітвору. Староста села Олег Романюк активний у всіх справах: громадських, господарських та в культурно-масових.

Відбулося чергове засідання сесії Підволочиської селищної ради

Відбулося чергове засідання сесії Підволочиської селищної ради

Сьогодні 18 травня відбулося чергове засідання сесії Підволочиської селищної ради. На порядку денному були питання затвердження звіту виконання селищного бюджету за І квартал 2020 року, затвердження реєстру майна, яке перебуває у комунальній власності та інші важливі питання. Важливим рішенням було  питання внесення змін до рішення Підволочиської селищної  ради від 18 грудня 2019 року №4233 "Про селищний бюджет на 2020 рік" , а саме виділити 400 тис гривень на заробітну плату медичним працівникам Підволочиської лікарні. Адже не всі знають, що дана галузь не фінансується належним чином.