МАТЕРІВ, ЧИЇ СИНИ ЗАГИНУЛИ В АТО, ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ МАТЕРІ

МАТЕРІВ, ЧИЇ СИНИ ЗАГИНУЛИ В АТО, ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ МАТЕРІ

  Найщиріші слова вдячності Матерям, що виховали синів-патріотів, які віддали своє життя за Україну висловили очільники району:  голова Підволочиської ОТГ Віталій Дацко, його заступник Володимир Витрикуш, заступник голови Підволочиської РДА Назарій Хрущ, а також голова Підволочиської районної ради Ігор Монартович і голова Скориківської ОТГ Зіновій Потіха.  За кожним подвигом героя стоїть його Мати - водночас ніжна та неймовірно сильна жінка, яка, поклавши своє життя на виховання дитини, знайшла в собі мужність підтримати її у боротьбі з ворогом, оберігати своїми молитвами та батьківським благословенням. Ваша стійкість є не меншим подвигом, ніж стійкість Вашого сина у бою.  Низький уклін, Вам, Матері!

НІКОЛИ ЗНОВУ 1939-1945

НІКОЛИ ЗНОВУ 1939-1945

 Сьогодні, з нагоди Дня пам’яті та примирення селищний голова Віталій Дацко із заступником Володимиром Витрикушем, головою Підволочиської РДА Борисом Онищуком та його заступником Назарієм Хрущом, молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих та жертв у Другій світовій війні,  поклали квіти до меморіального монументу Перемоги.  Додамо, що цього року, День пам'яті та примирення  Підволочиськ  проводить за особливих обставин. Через епідемію коронавірусу масових заходів не буде. Однак, місцеві органи влади забезпечать індивідуальне привітання ветеранів району з нагоди Дня пам'яті і примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Міністерство охорони здоров’я оголосило громадське обговорення рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів

Міністерство охорони здоров’я оголосило громадське обговорення рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів

 Проекти рекомендацій Головного державного санітарного лікаря щодо роботи ресторанів, непродовольчих магазинів, салонів краси, перукарень, об’єктів побутового обслуговування населення, нотаріусів, адвокатів, аудиторів в умовах дії карантину надало Міністерство охорони здоров’я України.

Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19

Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19

 Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19.  Але Підволочиська громада продовжує заходи по дезинфекції вулиць селища та сходових кліток багатоповерхових будинків. Також продовжуємо допомагати нашим медикам, на сесії селищної ради були виділені кошти на частину заробітної плати медиків лікарні, забезпечуємо харчуванням чергових медиків інфекційного відділення. Чекаємо послаблення заходів проти вірусу, щоб запрацювали підприємці громади, які несуть великі збитки, так само як і бюджет громади. Але просимо дотримуватись карантину та  усіх правил безпеки.  

Розпочато роботу із розроблення  Статуту Підволочиської селищної територіальної громади

Розпочато роботу із розроблення Статуту Підволочиської селищної територіальної громади

 Стаття 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» проголошує: «З метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування представницький орган місцевого самоврядування на основі Конституції України та в межах цього Закону може прийняти статут територіальної громади села, селища, міста».