Передноворічний візит в село Супранівка

Передноворічний візит в село Супранівка

   19 грудня в село Супранівка завітали селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш та головний лікар КЗ Підволочиської ПМСД Мирослав Вовчко.    В місцевий ФАП було передано новий холодильник та дитячі ваги, які були необхідні для роботи ФАПу. Староста села Михайло Угрин та фельдшер ФАПу Ольга Капітан щиро подякували за такий передноворічний подарунок.

Участь в обласній програмі «Миколай дарує радість»

Участь в обласній програмі «Миколай дарує радість»

   На передодні дня Святого Миколая у ляльковому театрі міста Тернополя відбулася святкова програма «Миколай дарує радість» для дітей кризових категорій – це діти учасників АТО, діти сироти, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти сімей, що опинилися в складних життєвих  обставинах.  З нашої громади 20 дітей стали учасниками даної святкової програми, де отримали багато гарних вражень та солодощі.  

День Святого Миколая в Мисловецькому ЗНЗ-ДНЗ

День Святого Миколая в Мисловецькому ЗНЗ-ДНЗ

    Споконвіку традиції святкування дня Святого Миколая вчать милосердю, щедрості й любові до оточуючих. Кожна дитина та дорослі з нетерпінням чекають прихід Святого Миколая.   16 грудня напередодні свята - Святий Миколай завітав до дітей Мисловецького ЗНЗ-ДНЗ. Діточки закладу та школярі чудово підготувалися до його зустрічі, вивчили багато віршиків та пісень, а щедрий Святий Миколай подарував їм багато подарунків та смаколиків.    На святі побували селищний голова Віталій Дацко та заступник селищного голови Іван Осадчук.

Форум об'єднаних громад

Форум об'єднаних громад

   15 грудня в Києві проходив форум об'єднаних територіальних громад, який став можливістю для усіх об'єднаних громад розповісти про свої перемоги та труднощі, які мали за рік роботи, висловити думки і пропозиції колегам, представникам уряду, експертам.    Участь у форумі взяли Прем'єр Міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем'єр міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, міжнародні експерти. В складі делегації Тернопільської області участь у форумі взяв селищний голова Віталій Дацко, який працював у секції "Управління освітою в ОТГ", де відбулася зустріч із заступником міністра освіти та науки України Павлом Хобзеєм. На форумі було багато обмінів думками, діалоги та дискусій, прийнято резолюцію до депутатів Верховної Ради України в підтримку реформи децентралізації в Україні.

Змагалися  юні шахісти

Змагалися юні шахісти

    9 грудня  в Підволочиському будинку школярів відбулись  змагання з шахів серед  школярів  ЗОШ І-ІІ ступенів в рамках  ХХІ спортивних ігор учнівської молоді Підволочищини 2016-2017 навчального року. В підсумку  третє місце зайняла команда НВК «Клебанівський ЗНЗ І-ІІ ступенів –ДНЗ» (вчитель-представник Шугай Т.М.) у складі Максимчука Андрія та Андрунів Марії. Друге місце зайняла команда Супранівської ЗОШ І-ІІ ст.     (Липка І.М.)  у складі Мальця Юрія та Повзун Ірини. Переможцем стала команда Галущинської ЗОШ І-ІІ ст. (Когутенко О.Ю.) у складі Кушнір Валентина та Микитейчук Вікторії. Слід зазначити, що Валентин та Віка здобули максимум очок впевнено перемігши усіх суперників. Змагання судили Дрейко С.М., Мандибур Б.В. Всі призери нагородженні командними та особистими  грамотами.

Змагання з настільного тенісу

Змагання з настільного тенісу

    19 та 26 листопада у Підволочиському будинку школяра, 4 і 11 грудня у Новосільській та Іванівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися турніри місцевих рад з настільного тенісу.

День місцевого самоврядування

День місцевого самоврядування

    7 грудня 2016 року відбулося святкування Дня працівників органів місцевого самоврядування. На свято були запрошенні усі старости та працівники Підволочиської селищної ради. Розпорядженням голови від 06.12.2016 року №298  було нагороджено грамотами за високий професіоналізм у роботі та багаторічну сумлінну працю старост сіл Качанівка, Галущинці, Кам’янки, діловодів сіл Хмелиська та Мислови, та спеціалістів першої категорії відділу з загальних питань діяльності ради та звернень громадян Мельник Г.П. та Підгорецьку Н.М. Також, грамотами за активну громадську діяльність та вагомий внесок впродовж першого року становлення Підволочиської об’єднаної територіальної громади були відзначені працівники Кузьмін М.Б. та Місько Н.А.

Відзначення Дня Збройних Сил України

Відзначення Дня Збройних Сил України

    Селищний голова Віталій Дацко взяв участь зі своїм трудовим колективом  у заходах з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України. Побажав всім присутнім мирного неба, міцного здоров’я, щастя та благополуччя. Взяв участь у нагородженні учасників АТО та військовослужбовців нагрудними знаками та грамотами.

Вечір пам'яті Григорія Степановича Панькова

Вечір пам'яті Григорія Степановича Панькова

   3 грудня в центральній бібліотеці селища Підволочиськ відбувся вечір пам'яті  та виставка фоторобіт Григорія Степановича Панькова, якому днями мало би виповнитися 75 років. На зустріч зібралися родина, друзі, освітяни, члени районної організації Всеукраїнського товариства "Лемківщина", селищний голова Віталій Дацко.    Спогадами про добру, енергійну, відповідальну людину вшанували пам'ять про Григорія Степановича, помолилися за його душу. Між цікавими згадками про Григорія Степановича з патріотичними піснями виступили аматори пісні Підволочиського будинку культури Діана Поп'як  та Володимир Попович.

Спортивні  ігри  школярів

Спортивні ігри школярів

    Вперше в історії Підволочищини відбулись  змагання з бадмінтону серед  школярів. 25 листопада у спортивному залі  Підволочиської гімназії ім. І.Франка  змагались дев'ять команд в рамках  ХХІ спортивних ігор учнівської молоді Підволочищини 2016-2017 навчального року. В підсумку  третє місце серед ЗОШ І-ІІІ ст. зайняла команда Підволочиської гімназії І.Франка (вчитель-представник Шумський Л.Б.) у складі Коція М. та Пелиха В.. У матчі за 3-4 місця вони обіграли команду Скориківської ЗОШ І-ІІІ ст.(Гапанович І.В.) у складі Курніцького А. та Рудика О. з рахунком 2:0. У фінальній зустрічі зустрілись команди Качанівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Паньків Г.М.) та Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. (Дрейко С.М.).  Підволочиська команда у складі Станкевича М., Фармагея Р., Липки А. з рахунком 2:0 перемогла качанівських бадмінтоністів Мидла Б. та Козловського Д..  Непогано виступали також команди Кам'янківської, Токівської та Оріховецької шкіл. Серед ЗОШ І-ІІ ст. друге місце зайняла команда Староміщинської ЗОШ І-ІІ ст. (Шаварин І.Є.). Переможцем стала команда Хмелиськівської ЗОШ І-ІІ ст.(Поцілуйко Б.П.). Змагання судили Полухін В.І., Плюта І.І.. Всі призери нагородженні командними та особистими  грамотами.