Робочий візит в с. Богданівка

Робочий візит в с. Богданівка

   28 листопада селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Світлана Мотика відвідали та ознайомилися з ходом ремонтних робіт дитячого садочка в с. Богданівка. Разом із директором місцевої школи Галиною Вучкан та депутатом селищної ради Тамарою Васильчук обговорили ряд робочих моментів під час ремонту сільського дитячого садочку.

Вшанування пам'яті Героя

Вшанування пам'яті Героя

   28 листопада в с. Клебанівка біля могили загиблого Героя АТО Руслана Голембйовського відбулася панахида, який загинув 28 листопада 2014 року поблизу Станиці Луганської, Луганської області. На сільський цвинтар прийшли батьки Руслана, священик, церковний хор, друзі, однокласники, школярі місцевої школи.    Участь у панахиді взяли селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, депутат селищної ради Світлана Мотика, староста села Петро Кульпак.    Вчителі та учні місцевої школи провели відкритий урок-пам'ять, присвячений справжньому патріоту України Руслану Голембйовського. "Герої не вмирають!" - пам'ять про Руслана залишиться в наших серцях.

День пам'яті жертв голодоморів в Україні

День пам'яті жертв голодоморів в Україні

    26 листопада в Підволочиську вшанували пам'ять жертв голодоморів та політичних репресій в Україні. В заходах взяли участь духовенство селища, селищний голова Віталій Дацко, голова РДА Борис Онищук, голова районої ради Ігор Монартович. Святіші Отці відслужили молебень за загиблими, а присутні запалили свічки, вшанувавши тих, хто загинув у голодоморах та репресіях.

Конференція "Місцева демократія польсько-українській співпраці"

Конференція "Місцева демократія польсько-українській співпраці"

    24-25 листопада в Полтаві відбулася конференція  "Місцева демократія польсько-українській співпраці" за підтримки Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії. Участь у ній взяли представники всієї України: громадські діячі, керівники місцевих рад, міжнародні партнери, мас-медіа.

Обласні змагання  школярів

Обласні змагання школярів

     За останні два місяці відбулось ряд обласних змагань серед школярів. Зокрема наші юні спортсмени  брали участь в змаганнях з футболу, гандболу, футзалу, волейболу, настільного тенісу. Найкращого результату досягли наші гандболістки. 11 листопада в місті Тернополі в обласних змаганнях з гандболу серед дівчат 2003 року народження і молодших команда Підволочиської ДЮСШ стала бронзовими призерами, посівши третє місце. Пропустили вперед тільки дівчат з Ланівців (2 місце) та сильну команду обласного центру (1 місце). Всі призерки нагородженні  особистими  грамотами. Команду готували тренери-викладачі Гладин А.Б., Плюта І.І..

Спортивні  ігри  школярів

Спортивні ігри школярів

     Відбулись  змагання з волейболу серед  дівчат ЗОШ І-ІІІ ст.в рамках  ХХІ спортивних ігор учнівської молоді Підволочищини 2016-2017 навчального року. 9 листопада у спортивних залах  Підволочиської гімназії ім. І.Франка точились волейбольні баталії. Спочатку  команди були поділені на дві групи по три команди. Потім відбулись стикові матчі. В підсумку зафіксовані такі результати: гра за 5-6 місця - Підволочиська гімназія ім.І.Франка- Скориківська ЗОШ І-ІІІ ст 0:2 . У матчі за 3-4 місця зустрілись юні  волейболістки  з Новосільської ЗОШ та Підволочиської ЗОШ. Перемогу здобула команда Новосільської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель представник Липка Б.Є.)  з рахунком  2:1.

День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи

   21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. В цей день в Підволочиську  відбулося поминальне Богослужіння біля пам'ятника Ангела-Хоронителя за загиблими Героями Небесної Сотні та воїнами АТО. В заходах взяли участь селищний голова Віталій Дацко, голова РДА Борис Онищук, голова райради Ігор Монартович, громадські активісти та воїни АТО.    По завершенню Богослужіння відбулася урочиста академія з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. З доповіддю про історію визвольних змагань в Україні, Помаранчеву революцію та революцію Гідності виступив методист відділу освіти Підволочиської селищної ради Юрій Мар`янович Мокрій.

Відзначення Дня працівників сільського господарства

Відзначення Дня працівників сільського господарства

   Останній місяць осені подарував нам День працівників сільського господарства - професійне свято всіх працівників землі. Це свято підсумовує копітку працю аграріїв, завершує хліборобський рік.    18 листопада в селі Кам'янки в "Домі господарника" ТОВ Агрофірми "Медобори" селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Іван Осадчук та староста села Андрій Реус привітали працівників агропідприємства із святом Дня працівників сільського господарства. У своїх виступах висловили щиру вдячність хліборобам, механізаторам, тваринникам, працівникам господарства за щоденну працю. Після вітальних слів своїми творчими талантами поділилися учні місцевої школи, їхні виступи не раз переривалися гучними оплесками. Свято відбулося із нотками щирості, добра, поваги.

В селі Галущинці проходять роботи по водопостачанню

В селі Галущинці проходять роботи по водопостачанню

    11 листопада селищний голова Віталій Дацко та заступник селищного голови Іван Осадчук ознайомилися з ходом робіт по встановленню водонапірної башти, яка фінансується із субвенції та проектом проведення водогону в селі Галущинці Підволочиської громади.

Освітлення вулиці Незалежності в Підволочиську - спільними зусиллями.

Освітлення вулиці Незалежності в Підволочиську - спільними зусиллями.

   10 листопада в Підволочиську по вул. Незалежності були проведені роботи по встановленню електричних опор, електричної лінії та енергозберігаючих світильників. Спільними зусиллями селищної ради, вуличного комітету "Незалежність" та підприємців жителі вулиці, працівники підприємств відчули себе комфортніше на вулиці в темну пору доби.