Осінній благоустрій в населених пунктах громади

Осінній благоустрій в населених пунктах громади

    З метою забезпечення утримання територій у населених пунктах громади у належному стані органи місцевого самоврядування організували 21-22 жовтня поточного року акції спрямовані на поліпшення стану довкілля.    До заходів акції селищною радою було залучено громадськість, працівників та відділи селищної ради, старост та жителів сіл громади. Були проведені роботи з благоустрою та впорядкування парків, дитячих та спортивних майданчиків, доріг, зупинок громадського транспорту, прибирання кладовищ, висадження зелених насаджень.    Дані роботи в селищі та селах громади будуть продовжуватися. Запрошуємо всіх охочих взяти участь в заходах осіннього благоустрою до співпраці.

Бережи природу: В Підволочиську встановлено сітки для збору пет-пляшок

Бережи природу: В Підволочиську встановлено сітки для збору пет-пляшок

   ПП "Меркурій", виконавець з послуг збору сміття, встановило 12 сіток-контейнерів для збору пластикової тари та пет-пляшок. Проблема щодо вивозу побутових відходів залежить від рівня культури у більшості наших жителів. У контейнери викидають, крім побутового сміття, і будівельне, траву, гілляки, гної, що призводить до поломки контейнерів, а деколи і автомобіля.    Правилами користування такими сітками-контейнерами є проколювання пет-пляшок для неможливості їх використання в побуті "умільцями" вдруге. Заборонено кидати в сітки будь-яке інше сміття. Пляшки з-під побутової хімії, соняшникової олії, кефіру, пива також не потрібно класти в сітки-контейнери для збору пластику.    Це є початок експерименту із сортування сміття в селищі, тому прохання до всіх жителів селища бути свідомим та відповідальним. P.S. Вміст однієї сітки-контейнера приблизно 25-30 кг. На одну тонну ваги припадає орієнтовно 24000 пет-пляшок.

Перша річниця створення

Перша річниця створення

    Відділення стаціонарного догляду в с.Галущинці терцентру соціальних послуг Підволочиської селищної ради 21 жовтня відзначило першу річницю створення. Заклад відвідали селищний голова Віталій Дацко, директор терцентру соціальних послуг селищної ради, депутат селищної ради Оксана Капелусь, староста села Михайло Схаб, духовенство села, гості закладу. В своїх виступах запрошені побажали підопічним та трудовому колективу міцного здоров'я, щастя, благополуччя, миру та злагоди і довгих років життя. В закладі продовжується капітальне будівництво добудови корпусу, йде зміцнення матеріальної бази закладу.    Учні та вчителі Галущинецької школи своїми віршами та піснями привітали зі святом мешканців та працівників закладу. Приємним сюрпризом для всіх було вручення подарунків, подяк, квітів та побажання теплих слів.

Розпочався ремонт  даху  амбулаторії в  с.Кам’янки

Розпочався ремонт даху амбулаторії в с.Кам’янки

       18 жовтня в с. Кам’янки розпочався ремонт даху місцевої амбулаторії. Селищний голова Віталій Дацко, заступники селищного голови Степан Мельничук, Іван Осадчук та староста села Андрій Реус побували на об’єкті, де проводяться роботи. Обговорили об’єми (амбулаторія також потребує заміни електрозабезпечення) та якість робіт. Висловили ряд зауважень та пропозицій до виконання робіт.

ФК с. Хмелиська - чемпіон 2016 по футболу

ФК с. Хмелиська - чемпіон 2016 по футболу

      16 жовтня відбулися завершальні ігри останнього туру з чемпіонату по футболу Підволочиського району в сезоні 2016 року. Чемпіоном Підволочиського району по футболу - 2016 в першій групі стала команда села Хмелиська, Підволочиської громади. Селищний голова, голова Підволочиської районної федерації футболу Віталій Дацко, заступник голови Підволочиської районної федерації футболу Євген Андрушків нагородили гравців команди ФК с.Хмелиська грамотами, медалями та кубком переможців. Побажали футболістам нових спортивних звершень, а гравці команди вписали свої здобутки в історію села, якими односельчани будуть гордитися.

Творчий звіт до Дня Покрови та Дня захисників України

Творчий звіт до Дня Покрови та Дня захисників України

   Святковий концерт до Дня Покрови та Дня захисника України, свята Козацтва та 74 - річниці створення УПА творчим звітом організували аматори та виконавці сіл Супранівка, Росоховатець, Староміщина, Клебанівка, Дорофіївка та зведений хор Підволочиська. Досвідченні та молоді виконавці з натхненням співали, танцювали, виконували твори залишили слухачам позитивні емоції та хороший настрій.    В цей святковий день всім нам випала прекрасна нагода згадати про звитягу предків, які здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також героїв сьогодення - українських солдат, які борються за нашу державу сьогодні. В залі були присутні учасники антитерористичної операції Підволочиської громади.    На концерті були присутні Підволочиський селищний голова Віталій Дацко та голова Підволочиської районної державної адміністрації Борис Онищук. З привітанням  виступив голова РДА Борис Володимирович та селищний голова Віталій Геннадійович, який привітав присутніх з Святом Покрови, Днем захисника України, Святом Козацтва та 74-річниці створення УПА, а також подякував воїнам АТО та волонтерам за мир, який вони забезпечують нам в цей не простий для країни час, а виконавцям за чудово організований концерт та творчих успіхів.

Вшанування Дня захисника Вітчизни

Вшанування Дня захисника Вітчизни

    Свято встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, збереженню та розвитку національних військових традицій і звитяг, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу.    13 жовтня напередодні вшанування Дня захисника Вітчизни селищний голова Віталій Дацко, голова районної ради Ігор Монартович та голова районної державної адміністрації Борис Онищук встановили кошики з квітами до символічного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим землякам в АТО в Підволочиську.

Підволочиському садочку - 30

Підволочиському садочку - 30

   Сьогодні Пдволочиський садочок відзначив свій День народження - 30 років. В цей день Підволочиський дошкільний заклад - куди щоранку, мов крихітні струмочки, зливаючись в один бурхливий потічок, прямують діточки - був особливий. 30 років - це багато чи мало?    У далекому 1986 році в дошкільному закладі було відкрито 7 груп, а сьогодні тут працює 12 груп, в яких виховується 250 дітей. В садочку працюють висококваліфіковані спеціалісти: вихователі, музичні керівники, логопеди, медичні працівники, кухарі та спеціалісти інших спеціальностей. Заклад очолює кваліфікований педагог Ірина Володимірівна Скуб`як. В дитячому садочку затишно, створено всі умови для діточок ( навчання, співи, танці, харчування, вивчення англійської мови та ін.). А педагогічний колектив йде в ногу з часом, постійно вишукує нове та впроваджує прогресивні новітні технології.    Привітати дошкільний заклад прийшли селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Світлана Мотика, керівник методкабінету Галина Сакевич, методист методкабінету Інга Гапанович, ветерани праці, які щиро привітали всіх присутніх із святом. Своїми виступами також вітали гостей свята вихованці закладу.

Благоустрій дитячих майданчиків в с. Іванівка та с. Жеребки

Благоустрій дитячих майданчиків в с. Іванівка та с. Жеребки

    В селах Іванівка та Жеребки нашої громади продовжують благоустрій дитячих майданчиків.    10 жовтня селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш та заступник начальника УЖКГ Іван Пліш передали старостам цих сіл лавочки, гойдалки, будматеріали для облаштування  цих дитячих майданчиків, обговорили заходи щодо наведення благоустрою на території даних майданчиків, щоб діти та відпочиваючі відчували себе затишно та безпечно.

На стадіоні "Колос" в Підволочиську встановили відеоспостереження

На стадіоні "Колос" в Підволочиську встановили відеоспостереження

       З метою забезпечення безпеки та протидії вандалізму на стадіоні в Підволочиську встановили камери відеоспостереження.         10 жовтня селищний голова, заступник селищного голови Володимир Витрикуш разом із директором комунального закладу "Колос" Іваном Демчуком ознайомилися з монтажем камер відеоспостереження та принципом їх роботи.        Також на стадіоні було встановлено підвищену огорожу біля майданчика гри  з пляжного волейболу, яка дозволить гравцям пляжного волейболу - гру зробити більш динамічною. Огорожу продемонстрував інструктор спортивно-масової роботи Богдан Луцик.