Як у Чернилівці весну зустрічали

Як у Чернилівці весну зустрічали

  Весна вже сонячно посміхнулася нам  погожими днями, яскравими весняними квітами, мелодійним співом пташок, які сповіщають про пробудження природи від зимового сну. І настрій у людей теж змінився, покращав. Тому минулої неділі й поспішали вони родинами, з друзями на традиційні святкування проводів Зими і зустріч Весни, що відбулися в Чернилівці, адже останній день Масниці (Прощеної неділі) завжди славився велелюдними гуляннями та частуванням.

Прихід весни у Качанівці

Прихід весни у Качанівці

  Яскравим завершенням зими цього року в Качанівці відбулось святкування Масниці. Дійство відбулося в прощену (сиропусну) неділю, в переддень Великого Посту.

Підволочиські рятувальники застерігають: НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ!

Підволочиські рятувальники застерігають: НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ!

 Шановні громадяни! Підволочиські рятувальники закликають громадян не спалювати сухої трави та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров'ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Аншлаг у Підволочиську, прем’єра вистави «Жмурік  або «All inclusive»

Аншлаг у Підволочиську, прем’єра вистави «Жмурік або «All inclusive»

 1 березня у Підволочиському будинку культури відбулася прем’єра вистави «Жмурік або «All inclusive» за п'єсою сучасного українського драматурга Анатолія Крима, у виконанні володарів «Гран-Прі» обласного конкурсу народних аматорських театрів ім. Леся Курбаса, а саме - народного аматорського театру ім. Леся Курбаса Підволочиського будинку культури Підволочиської селищної ради. Режисер Віктор Поп’як. Актори: Віктор Поп’як (Аркадій), Мар’яна Кузьмін (Ліза), Степан Цьмух (Вася), Діма Кохан (Міша утішитель), Сергій Копотілов (Дядя Паша).