Пріоритети розвитку сіл

Пріоритети розвитку сіл

    4 серпня селищний голова В.Дацко та заступник селищного голови В.Витрикуш разом із старостами сіл Оріховець - староста Б.Канюка, Чернилівка - староста О.Липка, Качанівка - староста Л.Пастир, членом виконкому М.Хмурою зустрілися із представниками проектної організації по виготовленню проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту вулиць відповідних сіл за рахунок державної субвенції.

Нагороди нашим ветеранам

Нагороди нашим ветеранам

     4 серпня селищний голова В.Дацко, начальник управління соціального захисту Підволочиської РДА Є.Кучерявенко, завідуючий сектором мобілізаційної роботи М.Москалик нагородили жителів Підволочиської об'єднаної громади представлених до відзнаки Президента України - ювілейною медаллю " 70 років Перемоги над нацизмом".

Святкова літургія до 200-річчя храму в Тарноруді

Святкова літургія до 200-річчя храму в Тарноруді

   Маленьке село Тарноруда лежить на березі річки Збруч. В 1816 році тодішні власники села Єлізавета Чарторійська та Станіслав Любомирський побудували храм Святого Станіслава. В 1885 році тарнорудська капеланія належала Тернопільському деканату і нараховувала півтори тисячі парафіян. Сьогодні в селі проживає не більше 30 жителів, але про своє село пам'ятають вихідці з села, які розлетілися в різні куточки України та світу. Їх силами цього року до 200-річчя відновили культову споруду.

Засідання робочої групи

Засідання робочої групи

    25 липня 2016 року в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програмами польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD) відбулося наступне засідання робочої групи із стратегічного планування розвитку Підволочиської громади.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ

     З сумом повідомляємо, що під час виконання бойового завдання у  зоні АТО загинув наш земляк із села Медин Підволочиського району, військовослужбовець гірсько-піхотної бригади солдат Гевко Руслан Петрович. Висловлюємо глибокі співчуття батькам, рідним, друзям та бойовим побратимам Русланам Гевка.

Роботи з благоустрою тривають

Роботи з благоустрою тривають

    З ініціативи селищного голови В.Дацка та заступника І.Осадчука на сесії селищної ради, яка відбулася 15 липня, було запропоновано щоп’ятниці проводити благоустрій на території селища та сіл громади. На цю пропозицію депутати, старости громади та працівники селищної ради охоче відгукнулися.

Свято села Качанівка

Свято села Качанівка

     Цієї неділі 17 липня село Качанівка відсвяткувало традиційне для себе свято «День села». Святкові заходи розпочалися о 14 годині у сільському парку. До слова сільський парк за останній місяць стараннями старости села Пастир Люби Михайлівни та жителів села набув нових рис.

Юні волонтери з Польщі

Юні волонтери з Польщі

8 липня в недільній «Польській школі» відбулася зустріч  селищного голови В.Дацка, громадських активістів Підволочиська з юними волонтерами які прибули з Польщі.