Вшанування загиблого Героя в с.Галущинці

  11 червня 2016 року в селі Галущинці відбулося вшанування загиблого Героя Тимощука  Андрія Петровича, який загинув під час виконання службових обов'язків захищаючи суверенітет та незалежність України в смт. Станиця Луганська.

Підготовка до відкриття дитячого майданчика

   Готується до відкриття дитячий майданчик на центральній площі селища. Новенький дитячий майданчик тішитиме тепер діточок, які приходять відпочивати з батьками на центральну площу селища. Днями працівники підрядної організації встановили у відведеному місці елементи дитячого майданчика.

Робочий візит в громаду директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та голови обласної організації профспілок працівників соціальної сфери

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  Вадим Боярський разом з головою обласної організації профспілок працівників соціальної сфери Романом Павловичем Ящищаком провели зустріч з Підволочиським селищним головою Віталієм Дацком, директором територіального центру надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради Оксаною Капелусь та вивчили ефективність роботи комунального закладу в новоутвореній Підволочиській громаді.

Апаратна нарада в РДА

6 червня відбулася апаратна нарада в РДА в якій прийняв участь селищний голова В.Дацко.

Міні-футбол пам'яті героїв Небесної сотні

  5 червня в Іванівці пройшов традиційний турнір з міні-футболу серед ветеранів фізичної культури і спорту пам’яті героїв Небесної сотні і пам’яті нашого земляка – героя Віктора Пунди. У змаганнях взяли  участь команди Городниці, Полупанівки, Богданівки, Підволочиська, Новосільщини та Іванівки.

Свято в Будинку школяра

За сприяння благодійного фонду «Світ дітей» під керівництвом Л.А. Цицик  на території Будинку Школяра був встановлений дитячий майданчик. Відкриття якого відбулося 2 червня,  свято відбувалося в радісній атмосфері, усіх гостей свята пригощали цукерками. На святі побував селищний голова В.Дацко.

Робоча поїздка в Кам’янки та Богданівку

   2 червня селищний голова В.Г.Дацко разом з заступником І.Б.Осадчуком та інспектором по цивільному захисту Б.М. Збараcьким з робочим візитом відвідали с. Кам’янки де зустрілися з в.о. старости А.Я.Реусом і обговорили різке падіння води в місцевому ставку та вирішення даної проблеми.

«Прадідівські могили врятуй від забуття!»

                 Вже від кілька років під такою назвою поляки проводять акцію, що приурочена відновленню, чи реставрації могил, які залишилися на кладовищах після того, як відбулися масові депортації 1939 – 1941, 1941 – 1944, 1944 – 1959 рр. У їх результаті  мільйони поляків було виселено з місць компактного проживання на теренах Західної України і навпаки – українців з Польщі. Найперше поляки виселялися «большевицькими визволителями» у Сибір, Казахстан,  відтак якась частина виїхала через загострення міжнаціональних відносин, чи втекла з німцями. А вже з 1944 року діяв договір Сталіна – Бєрута про виселення поляків до ПНР, а наших лемків, бойків та інших, т. зв.  «закерзонців» до УРСР. Таким чином було насильно переселено понад 5 млн осіб. З 1999 року, в ході акції «прадідівські могили врятуй від забуття!»  поляками було відновлено понад 100 тис. поховань, в т. ч. у Скалаті, Збаражі, Чорткові, Козові та ін. Часто річ йде про наведення елементарного порядку, адже час та людська байдужість, а, інколи, відверте варварство, привели до жахливого стану цих давніх цвинтарів. Особливо постраждали гробівці, адже там, найчастіше, позбавлені через печерний атеїзм всякої уяви про мораль, московські зайди шукали «скарби». Понищені – понівечені та сплюндровані могили позаростали деревами, які від старості почали падати і нищити пам’ятники, збивати хрести тощо. Могили заросли травами і бур’янами. Поза тим, на наших цвинтарях поховані дуже відомі особи, які багато зробили для розвою Надзбруччя. Їх імена це часто гордість не лише поляків. Треба знати, що з українськими могилами та святинями у сучасній Польщі стан не кращий…

Свято останнього дзвоника

Селищний голова В.Дацко прийняв участь у святі останнього дзвоника в Підволочиській загальноосвітній школі №1.